Om

Hjärtligt välkomna till jutarumsskolanselvors klassblogg. I vår förskoleklass är vi 28 elever. Vi håller till på Jutarumsskolan i Halmstad. Jutarumsskolan är en F-5 skola. Jag som administrerar och har hand om bloggen heter Martina Bystedt tillsammans samt alla härliga elever som deltar och är aktiva i vårt dagliga arbete.

På denna bloggen kommer ni att kunna läsa om vad vi gör och hur vi utvecklas. Ni ska kunna följa vårt dagliga arbete genom att se bilder, filmer, bildspel, inlägg och texter från våra arbeten.

I vår läroplan (Lgr11) står det att barnen i åk 3 ska kunna använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande. De ska också kunna fotografera samt överföra bilder med hjälp av dataprogram.

Bloggen kommer vara en naturlig del i vårt dagliga arbete. Målet är att bloggen ska vara en röd tråd i vårt digitala arbete med, Ipads, som är för oss naturliga och dagliga verktyg.

Ett annat syfte är att nå ut till fler mottagare, att eleverna ska nå ut till mormor, farmor, släktingar, kompisar som kan få en inblick i deras vardag i skolan. Vi hoppas på att få många följare som vill läsa och kommentera och ge oss feedback på arbetet vi gör i skolan. Feedback från andra utanför skolan.

De ska även få en introduktion om vilka lagar och regler som gäller gällande upphovsrätten. Vilka bilder får man använda och hur vet jag det?

Ni som läser blogginläggen får väldigt gärna lämna en eller flera kommentarer. Det kommer att uppskattas mycket av oss och är dessutom en del av arbetet med bloggen. Alla kommentarer granskas av oss pedagoger innan de publiceras.

Välkomna än en gång till Jutarumsskolanselvors blogg!